deelnemers

Hieronder stellen de duurzame ondernemers uit IJsselstein zich voor die zich verzameld hebben in de Duurzaamheidskring.

 

3XFILM maakt bedrijfsfilms, animatie en interactieve video en werkt graag duurzaam, ook in de relatie met onze klanten. Daarom werken we ook mee aan een succesvolle inzet van die video of animatie.
Gezelligheid en humor horen bij een goede samenwerking, dan hou je het langer vol. En dat is ook duurzaam.

Vogelaar Verzenders is ruim 40 jaar dé full-service dienstverlener gespecialiseerd in het verzorgen van operationele on- en offline marketingwerkzaamheden. 
Begonnen met het verzenden en verpakken van (pakket)post, inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met drie business units: Print & Mail, Fulfilment en e-Marketing. 
Loop jij tegen uitdagingen aan bij het bereiken van jouw doelgroep? Vogelaar zet haar expertise in om je te helpen, want Vogelaar regelt het!


Rabobank Utrechtse Waarden e.o.
Klanten en hun omgeving sterker maken.
Duurzame ontwikkeling gaat sneller als mensen en bedrijven samen optrekken. Met financiële diensten en toegang tot kennis en netwerken wil Rabobank Utrechtse Waarden klanten en hun omgeving versterken. Daarom zijn wij betrokken lid van de duurzaamheidskring IJsselstein.
Dennis de Vaal, accountmanager Bedrijven

Magma Publicaties
Magma Publicaties is het communicatie- en tekstbureau van Joost Bijlsma. Joost (Franeker, 1970) is een jurist die zijn sporen heeft verdiend als journalist met een voorkeur voor duurzaamheid en transitiemarkten, zoals finance, energie, onderwijs en zorg. Hij werkt voor bekende organisaties zoals ING en Tilburg University, maar ook voor ondernemers van bijvoorbeeld familiebedrijven. Het interviewen van toppers is zijn specialiteit, maar het blijft niet bij schrijven. Joost weet ook in welk vat verhalen te gieten. Samen met zijn klanten vindt hij een verleidelijke vaste vorm voor hun visie. Zo nodig begeleidt hij zijn opdrachtgever bij publicaties van concept tot het uitgeven. Daar zoekt hij de juiste mensen bij, puttend uit een sterk netwerk van art directors, fotografen, illustratoren en journalisten.

Van den IJssel Bedrijfskleding is een specialist in bedrijfskleding, veiligheidsschoenen en persoonlijke beschermingsmiddelen voor alle branches.
Onze werkwijze kenmerkt zich door een combinatie van professionaliteit en persoonlijke aandacht.


Cartechnics Auto & Service
Wij zijn een modern en dynamisch autoservicebedrijf dat alles biedt wat met ‘mobiliteit’ te maken heeft, zowel voor de particulier- als de zakelijke rijder. Of het nu gaat om onderhoud & APK, banden, schade, occasions, auto-verhuur of lease.
Cartechnics staat voor `Leven zonder autozorgen`.

Bouwbedrijf De Wit IJsselstein BV
Om ervoor te zorgen dat onze kinderen dezelfde kansen krijgen en keuzen kunnen maken als wij, zullen wij verantwoord en dus duurzaam moeten ondernemen. Wij werken al duurzaam maar gaan nog meer energie steken in het verbeteren van onze leefomgeving.

Jumbo Arie Langerak Winkelcentrum Achterveld
Duurzaamheid is een goede zaak. We waren er al mee bezig, maar het kan altijd beter. Waar het kan gaan we ervoor!

Topshelf Media
De afgelopen 10 jaar heeft Topshelf Media zich ontwikkeld tot een betrokken en veelzijdige marketing partner. De nieuwe generatie, bewuste ondernemers met oog voor de toekomst, vindt in ons dé partner die hun zakelijke boodschap het beste tot zijn recht laat komen. Van creatieve marketing campagnes en wervende teksten, tot goed vindbare websites en webshops, e-mailnieuwsbrieven en social media. “Kennis brengt je van A naar B. Verbeelding brengt je overal. Laat onze ideeën tot jouw verbeelding spreken.” ~ Martin Planken

        


De Snuffelhoek is een jong ondernemend bedrijf dat bestaat uit een outlet winkel met nieuwe artikelen voor binnen en buitens huis. zoals meubelen, woonaccessoires etc. Maar we restylen zelf ook nog het nodige aan meubels. Tevens zijn we een kringloopwinkel waar gebruikte goederen nog een tweede kans te krijgen.

Een greep uit ons assortiment: zowel nieuw als gebruikt, vele leuke artikelen voor in en om het huis, meubelen, kleding, prullaria, elektronica, witgoed, snuisterijen, boeken, cd’s, dvd’s en vinyl, retro, vintage, industrieel. Eigenlijk te veel om op te noemen. Breng een bezoek aan onze 400 m. grote winkelen ervaar het, tijdens het snuffelen. Het is zeker de moeite waard.

Met gratis lucht en gratis zon maken wij van uw woning uw eigen energiebron.

Wij van energiebesparenadvies.nl zijn twee positieve en enthousiaste adviseurs die u graag en geheel vrijblijvend

informeren wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot duurzame energie oplossingen.

Wilbert Klomp en Cees van der Linden

Hans Kröder van Learn2improve your planet is expert duurzaamheid c.q. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).
Hans heeft meer dan 70 organisaties privaat en publiek begeleid bij de implementatie van MVO.
Hij schreef twee praktijkboeken waaronder 'Duurzame winst voor MKB' (http://www.duurzamewinstvoormkb.nl/).
Hans is tevens lid van de duurzaamheidsklankbordgroep van gemeente IJsselstein.


De visie van Alfa omtrent duurzaamheid is simpel: wij werken aan en ondersteunen het ontwikkelen van een duurzame economie. Dit doen wij door eigen initiatieven, waaronder de digitale handtekening om papierverbruik te verminderen en steunen landelijk duurzame projecten. Vanuit een landelijke organisatie, maar met een kantoor om de hoek in IJsselstein, zijn we met  brede financiële kennis én specialistische dienstverlening dichtbij. Als blijk van zorg voor de maatschappij is Alfa gecertificeerd B Corp. Dit betekent dat wij niet alleen oog hebben voor winst, maar dit tevens op een maatschappelijke verantwoorde manier willen realiseren.

Terberg Totaal Installaties is een familiebedrijf waar continuïteit op de lange termijn, integriteit, betrouwbaarheid en service waarden zijn die sinds de oprichting hoog in het vaandel staan. Als kennisbedrijf denken we niet vanuit de techniek, maar vanuit de mens en dát is de kracht van Terberg. We hebben alle deskundigheid in huis om uw wensen om te zetten naar adequate oplossingen. We zijn groot genoeg voor elk uitdagend project, maar zijn (lokale) opdrachtgevers van kleinere projecten graag ook snel en goed van dienst. Op het gebied van duurzaam installeren loopt Terberg al geruime tijd voorop in de Nederlandse installatiebranche. Via nieuwe ontwikkelingen bieden wij nieuwe mogelijkheden en we maken opdrachtgevers bekend met deze innovaties.

Kimara is een Toko winkel met afhaal en maaltijdbezorging. Bekend door heerlijke maaltijden en gezonde warme en koude hapjes. Alles bereid met verse ingrediënten en zonder smaakversterkers.
Maak uw verjaardag, jubileum, bruiloft, cursus of bedrijfsfeest compleet met onze Partycatering. Wij hebben alles wat u nodig heeft voor uw feest. Wij voeren hoofdzakelijk de Filipijnse en Indonesische keuken maar ook een aantal andere keukens. Onze Surinaamse Roti's worden hoog gewaardeerd. Wij verkopen Aziatische maar ook Turkse en Marokkaanse levensmiddelen, specerijen, kruiden etc. 
Kimara is continu bezig met verduurzamen van haar organisatie door onder andere te letten op voedsel- en energie verspilling, verpakkingen en duurzaam bezorgen.

Terberg Machines is een onderdeel van de Terberg Group

A.Graphique is het allround ontwerpburo van grafisch ontwerpster Annemieke Lankhaar van Noppen. Een gerenommeerd adres voor aansprekende grafische ontwerpen en reclame-uitingen en voor de ontwikkeling van totaal concepten ten behoeve van marketing en communicatie. Met meer dan een decennium ervaring en een breed inzetbaar netwerk, beschikt A.Graphique over alle noodzakelijke middelen om u en uw activiteiten goed in de markt te positioneren. Afgezien van de vormgeving verzorgt A.Graphique desgewenst de fotografie, redactie, website, webshop en het bestickeren van objecten. Kom eens vrijblijvend praten en maak kennis met A.Graphique.

Ming Zen Centrum
Een plek voor meditatie & inspiratie in IJsselstein.
Zen-meditatie is van toepassing op alle gebieden: je werkende leven, je privé leven en in je gezinsleven.
Website: www.zen-training.nl
Het Ming Zen Centrum is gelieerd aan Zentrum in Utrecht. Zentrum verzorgt al 25 jaar Zen cursussen

De Vries Solutions is een klein bedrijf, maar met grote mogelijkheden, door de samenwerking met enkele belangrijke netwerken, waardoor altijd het juiste specialisme voorhanden is.
- ondersteuning kleine bedrijven met als specialiteiten calculatie en  CNC
- ontwikkelen van E-learning, ook kleinschalig om úw personeel te trainen
- educatie: ontwikkeling en uitvoering opleidingen en verbetertrajecten, ism KCS
- vergroening: bepaal uw footprint en maak een verbeterplan, ism Milieubarometer
Meer info? Bel Ernst Jan de Vries  06 38422684

 


Stichting Keep our island clean / Enjoycleaningup zetten zich in voor een schonere wereld. Bij Enjoycleaningup met de hulp van een Labrador die getraind is in opruimen van zwerfafval. Doel is zowel opruimen als om andere te inspireren het zelfde te doen. Op een aaibare en sympathieke manier een serieus probleem onder de aandacht brengen. Met de stichting proberen we partijen bij elkaar te brengen en de samenwerking te stimuleren tussen overheid, burgers en lokale ondernemers.

Fietskoerier IJsselstein
Snelle, betrouwbare en milieuvriendelijke fietskoerier voor IJsselstein en omgeving.


Bij Vendrig draait alles om de werkkledingdrager. Want werkkleding is je meest persoonlijke gereedschap. Daarom willen we het beste voor jou, je medemens en het milieu. Omdat wij milieubelasting willen beperken staat circulair bij ons centraal: in alle componenten van onze dienstverlening vind je hergebruik terug. Van het aanschaffen van werkkleding, het onderhoud tot en met het beheer.

Woonzorgcentrum Ewoud in IJsselstein is één van de 4 woonzorgcentra voor ouderen van zorgorganisatie Vecht en IJssel. Samen met onze cliënten en de huurders van onze servicewoningen willen wij zo duurzaam mogelijk werken. Door afval gescheiden in te zamelen of slim inkopen voor onze restaurants, zodat we zo min mogelijk hoeven weg te gooien. Als `verhuurder` letten we op goede isolatie van onze servicewoningen en energiezuinige installaties, zoals een WKO-installatie in Ewoud. Zo zorgen we er samen met de oudere generatie voor dat we een leefbare wereld achterlaten voor de generaties na ons.

Autoservice de Kemp is een universele autogarage in IJsselstein, aangesloten bij Bovag en AutoCrew. U kunt bij ons terecht voor onderhoud, reparatie en APK voor alle merken en type auto's, zowel particulier als zakelijk. Tevens zijn wij Kentekenloket.
Komt u gerust eens langs!

YODA Recruitment gaat voor de lokale werkgevers/werknemers verbinding. Uit de auto en op de fiets naar het werk. Gezonde, betrokken werknemers met een minimale reistijd. In IJsselstein woont uw toekomstige CEO en de nieuwe productiemedewerker. YODA Recruitment vindt en verbindt.


Thexton Armstrong Davidse laat de onderneming voor je werken.

Van Heel Advies & Training op het gebied van informatietechnologie

Shopmade ontwikkelt, verkoopt en verhuurt standaard én maatwerk wanden, doekenframes, promotie-, informatiedisplays en (mobiel) meubilair voor winkel, pop-up shop of evenement. Ons modulaire huurprogramma zetten we zeer duurzaam in door alle onderdelen toe te passen in vele producten. Wij werken duurzaam, alle aluminium wordt 100% hergebruikt en wordt na elke verhuurperiode weer als nieuw hersteld voor de nieuwe gebruiker. 

Stigho Electro bv is uw specialist in elektrotechniek, beveiliging, brandmeldinstallaties en nog veel meer.


WerkwIJSS is een sociale organisatie die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ontwikkelt in haar eigen bedrijfsactiviteiten. WerkwIJSS is dé regionale partner om leerwerkplekken met goed passende werksoorten effectief te organiseren. WerkwIJSS werkt daarvoor samen met Werk en Inkomen Lekstroom (WIL)

VVE MERIDIAAN De vereniging van eigenaren die veel doet aan duurzaamheid. Deelnemer aan het zonnepanelen project van de Duurzaamheidskring.

Aarendonk ERA Makelaardij is een gedegen aankoop- en verkoopkantoor. We zijn niet hip of exclusief maar gewoon goed in ons vak. Als allround makelaars-taxateurs zijn wij er voor iedereen die een huis of appartement wil kopen of verkopen.

Green Hybrids maakt de Windwokkel waarmee u zichtbaar groene stroom kunt opwekken. Een compleet systeem met accu pakket en manager, waarmee u zelfvoorzienend kan zijn.

De Bibliotheek en Gemeente ondersteunen de Duurzaamheidskring en doen uiteraard zelf ook mee.